SVADHYAYA

Jag är en boksamlare, jag fullkomligt älskar böcker som handlar om personlig utveckling. Svadhyaya kallas detta inom yogan. För att förklara i korthet finns det principer inom yogan att ta del av för att anses vara en yogis och utvecklas till en yogis. Yamas & Niyamas. Yamas är levnadsregler att följa, och Niyamas beskriver olika metoder för att utvecklas själsligt. Det finns fem Yamas (Ahimsa, satya, asteya, brahamacharya, aparigraha) och det finns fem Niyamas (Sauca, samtosa, tapas, svadhyaya, isvarapranidhana)
 
För en yogini är det viktigare att utvecklas själsligt än fysiskt. Jag har docka anpassat min yoga praktik till 2000 - talet, det vore omöjligt att leva yogiskt så som beskrivs i böcker där skrifterna är från 5000 år tillbaka. Men självstudier är viktigt för mig och att växa och utveckla sin fulla person och potential.
 
Jag samlar böcker och läser när jag får tid och lust, det viktigaste att dem finns där på bokhyllan när lusten faller på. I dag hittade jag fyra böcker att dyka djupt i... RISE AND SHINE blir att börja med.