E G O

Till en vän,
Ego = Jaget, min kärna, det som utgör mig till den jag är. Mitt ego är mina instinkter och drifter, medvetna och omedvetna. Detta definierar min personlighet och mitt sätt att vara mot min omgivning. Om jag har bra kontakt med mitt ego, dvs. om jag lyssnar till vad jag mår bra av och vilka behov jag har, så för mitt Ego mig dit jag vill, till mina mål, till den person jag vill vara, till min sanning - Intigritet. Om jag däremot inte har kontakt med mitt Ego, skapar jag min verklighet och min sanning efter mentala föreställningar (Tankar), normer och förhållningsätt, verkligheten blir förvrängd - Vad som är rätt för dig, behöver inte vara rätt för mig.  Egot vill boostas, bekräftas, försvara sig och jämföra sig med andra, egot "tycker" ofta om hur andra är. Egot utgår från sin egen tankestyrda verklighet - Man är inte sina tankar. När Egot styr, så i milda fall vänder man kappan efter vinden, i andra fall yttrar det sig i tvångsmässig bekräftelse, tvångsmässiga handlingar, tillrättavisningar och kontroll, acceptansen för hur andra gör sina val och lever sina liv blir väldigt liten. I värsta fall går man över lik för egen vinning, makt, pengar och kontroll styr.
 
Yogan förenar, den fysiska kroppen och den mentala kroppen När du yogar kommer du närmre dig själv, ditt ego. Du lär känna dig själv på ett själsligt plan, dina behov blir tydligare. Detta gör att dina val blir vad DU behöver för att mår bra. Din arbetsplats, ditt umgänge, din partner kanske förändras och succesivt hittar du rätt i livet - och drar till dig rätt saker & människor = Lycka.
 
JAG har ett ego, DU har ett ego. Genom daglig yoga och meditation kommer jag närmre mig själv, för att kunna bli en mindre dömande och mer accepterande och förstående person för min omgivning. Skall jag göra det jag mår bra av, eller det andra förväntar sig utav mig? Skall jag välja min väg, eller skall jag ställa mig i ledet? Tror någon att Steve Jobs ställde sig i ledet? Att vara nära sig själv har inget att göra med att man inte är resonabel eller kompromissbar, endast att man vet vad man står för, vad man vill, vem man är och att man står upp för sig själv = Intigritet.
 
Happy saturday :)